Muut palvelut

Jokilaakson sairaalan palveluihin kuuluu monipuoliset fysioterapia-, kuvantamis- ja laboratoriopalvelut.

Kuvantamispalvelut

Jokilaakson sairaalassa on mahdollisuus seuraaviin kuvantamispalveluihin:

  • Natiiviröntgentutkimukset
  • Mammografia
  • Ortopantomografia (OPTG)
  • Ultraäänitutkimus
  • Tietokonetomografiatutkimus (TT)
  • Magneettitutkimus (MRI)

Kuvantamisen yhteystiedot

Avoinna arkisin klo 8-16
Ajanvaraus p. 050 435 9372 Fax. 010 312 2108

Vastuulääkäri Matti Lehto
Röntgenhoitajat puh. 040 159 7618

Laboratorio

Jokilaakson sairaalan laboratoriossa otetaan ja tutkitaan monipuolisesti erilaisia näytteitä. Laboratoriopalvelut tuottaa Fimlab Laboratoriot. Sairaalaan hoitoon tulevat potilaat voivat käydä kokeissa myös muissa Fimlabin toimipisteissä.

Kuntoutuspalvelut

Jokilaakson Terveys tuottaa fysioterapiapalveluita Jokilaakson sairaalan ja erikoissairaanhoidon asiakkaille. Potilaamme saavat yksilöllistä fysioterapiapalvelua hoito-osastoilla, kirurgian, ortopedian ja sydäntautien poliklinikoilla sekä päiväkirurgisten toimenpiteiden yhteydessä.

Jokilaakson Terveyden fysioterapeutit
Jokilaakson sairaala
Sairaalantie 11, 42100 Jämsä

Palveluvastaava, puh. 040 182 1772
Kirurgian osasto fysioterapeutit, puh. 040 482 6066
Akuuttiosasto 4 fysioterapeutti, puh. 0400 730 819
Hoito-osasto 2 fysioterapeutit, puh. 040 482 6044
Kirurgian ja ortopedian poliklinikan ja päiväkirurgian fysioterapeutti, puh. 040 658 1108

Fysioterapiapalvelut Jokilaakson Terveydessä

Jokilaakson Terveydessä työskentelee 5 fysioterapeuttia. Fysioterapiassa asiakkaat ja potilaat saavat ohjausta ja motivointia liikkumiseen ja liikeharjoitteisiin sekä tukea omaehtoiseen kuntoutumiseensa. Potilas osallistuu vastuullisesti oman kuntoutuksensa suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Fysioterapia hoito-osastoilla

Hoito-osasto 4 hoitaa mm. tutkimuspotilaita, infektiopotilaita ja sydän- ja verisuonisairauksia sairastavia potilaita. Osastolla annettava fysioterapia painottuu liikunta- ja toimintakykyä kehittäviin harjoituksiin sekä kotiliikunnan ohjaukseen ja tukemiseen.

Hoito-osasto 5 on ortopedinen, traumatologinen ja yleiskirurginen osasto. Osastolla hoidetaan potilaita mm. polven ja lonkan tekonivelleikkausten sekä selkäleikkausten jälkeen. Fysioterapeutti ohjaa potilaan omatoimista harjoittelua, tukien ja motivoiden paluuta normaalielämään. Osastolla kuntoutetaan myös erilaisia luumurtuma- ja pehmytkudosvammapotilaita, joille suunnattu fysioterapia tähtää liikunta- ja toimintakyvyn kehittämiseen ja potilaan nopeaan kotiutumiseen.

Hoito-osasto 2 on kuntoutusosasto, missä hoidetaan mm. tutkimuspotilaita ja geriatrisia potilaita. Fysioterapian tavoitteena osastolla on potilaan kuntoutumisen käynnistyminen ja sen vahvistuminen. Osastolla annettava fysioterapia painottuu liikunta-ja toimintakykyä kehittäviin ja ylläpitäviin harjoituksiin.

Fysioterapia päiväkirurgiassa

Päiväkirurgiassa fysioterapeutin ohjaus tapahtuu toimenpidepäivänä. Asiakkaat saavat fysioterapeutin yksilöllisen ohjauksen hoitokäytäntöjen ja hoitavan lääkärin ohjeiden mukaan. Sanallisen ohjauksen lisäksi asiakkaat saavat lisäksi kirjalliset ohjeet kuntoutumiseensa. Asiakkaat saavat fysioterapeutin ohjauksen hoitokäytäntöjen ja hoitavan lääkärin ohjeiden mukaan) saavat polven- ja olkanivelen tähystyksiin, akillesjänteen puhdistusleikkauksiin, capsuloplastialeikkauksiin, ristisiteen repeämän korjausleikkauksiin, kyynärpääleikkauksiin ja erilaisiin nilkan- ja jalkaterän alueen leikkauksiin tulevat potilaat. Potilaat saavat yksilöllisen sanallisen ohjauksen lisäksi kirjalliset ohjeet kuntoutumiseensa.

Fysioterapia erikoissairaanhoidon poliklinikoilla

Ortopedian -ja yleiskirurgian poliklinikalla fysioterapeutin ohjaus tapahtuu yleensä suunnitellusti ortopedin ja kirurgin ajanvaraus-vastaanoton yhteydessä.

Fysioterapia painottuu omaehtoisen kuntoutumisen tukemiseen ja liikkumisen ohjaukseen sekä tarvittaessa jatkofysioterapian järjestämiseen.

Sydäntautien poliklinikalla fysioterapeutin ohjaus tapahtuu suunnitellusti ajanvarauksella. Ennen leikkausta fysioterapeutin ohjauksen saavat sydämen ohitus -ja läppäleikkaukseen menevät potilaat.